Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Άραγε τί θα γίνει;

Έχοντας στο μυαλό μου πολλά τις τελευταίες μέρες, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά είτε ότι θέλετε δεν έχει σημασία, είχα αμελήσει εντελώς το τι συμβαίνει σε αυτή την χώρα που θέλει να λέγεται Ελλάδα. Σήμερα όμως με επανέφερε ένας φίλος στην πραγματικότητα. Διαβάστε σας παρακαλώ τις σκέψεις μου και πέστε μου τι από όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου συμβαίνει ή θα συμβεί.

Όλα ξεκινάνε πριν ένα χρόνο περίπου όπου ένα πουλάκι (ας το ονομάσουμε πουλάκι Α) μου κελάηδησε πως τον Σεπτέμβριο (και μάλιστα συγκεκριμένη ημερομηνία) θα έχουμε εκλογές. Όπως και έγινε άρα το πουλάκι είναι αξιόπιστο.

Λίγους μήνες (Ιανουάριο) αργότερα ένα άλλο πουλάκι μου κελάηδησε πως κάποιος μεγάλος από αυτούς τους οίκους αξιολόγησης τον ρώτησε “ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην Ελληνική Οικονομία αν η Ελλάδα προβεί σε αναδιάρθρωση χρέους τον μήνα Απρίλιο”. ΣΟΚ η πρώτη αντίδραση. Χαβαλέ η δεύτερη. Έλα όμως που τον Μάρτιο μπήκε το ΔΝΤ στην ζωή μας. Άρα μήπως κάτι ήξερε ο τύπος;

Συνεχίζουμε λοιπόν και φτάνουμε στο σήμερα. Σήμερα το πουλάκι Β μου κελάηδησε πως τελικά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάει σε αναδιάρθρωση του χρέους και μάλιστα σύντομα. Το επιβεβαίωσε και το πουλάκι Α (τα 2 πουλάκια άσχετα μεταξύ τους).

Και τώρα οι σκέψεις μου

· Με το φτωχό μυαλό που διαθέτω υπολόγιζα πως κάτι τέτοιο θα γινότανε τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο μαζί με εκλογές (ξέρετε αυτά περί οικουμενικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με σενάρια τύπου Κινέζων να κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι αρπαγμένοι με τον Γ.Α.Π., πολιτικές εξελίξεις στην χώρα μας γύρω στον Σεπτέμβριο βλέπε Ανταπόκριση – Σοκ: Αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα βλέπει η Κίνα!). Να στέκει άραγε η σκέψη μου?

· Άλλο σενάριο έλεγε για το νέο έτος. Αυτό άραγε στέκει?

· Γιατί δεν το κάναμε τον Δεκέμβριο ή τον Ιανουάριο όταν όλοι οι ξένοι είχαν αγορασμένα ομόλογά μας άρα και θα τους πονούσε? Όταν ο MAX KEISER φώναζε να εξεγερθούμε και να μην υποκύψουμε στο ΔΝΤ?

· Μήπως είναι όντως προσχεδιασμένα όλα αυτά και εμείς τρώμε κουτόχορτο? Μήπως όλα ξεκίνησαν από την φάση με τα Ίμια?

· Μήπως όντως στέκει αυτό που έγραψε στο blog του ο + Ο Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβρόσιος στο ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΦΙΑΛΤΗΣ! περί ξεπουλήματος της χώρας?

· Μήπως η Τουρκία προσβλέπει στο πετρέλαιο και τα πολύτιμα μέταλλα που υπάρχουν στην Θράκη και στο Αιγαίο? Μάλλον πολυεθνικές μέσω των τουρκικών εταιρειών?

· Η σημερινή κυβέρνηση πήρε την εξουσία με το σύνθημα “Πρώτα ο πολίτης” και με μπροστάρη στοιχεία της διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Γιατί τα λένε όταν δεν τα πιστεύουν. Και εγώ είμαι μακάκας που πιστεύω ακόμη σε αυτή?

Και κάτι ακόμη. Άλλο πουλάκι μου είπε πως έχουν τρελαθεί να κόβουν δραχμούλες (χωρίς επιβεβαίωση). Αν αυτό στέκει τότε ας προετοιμαστούμε όλοι μας.

Άραγε οι ξένες τράπεζες έχουν ακόμη ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου ή τα πήρε όλα η ΕΚΤ? Οι Ελληνικές είναι φορτωμένες? Και αν ναι (που είναι φορτωμένες) γιατί δεν τους τα πήρε η ΕΚΤ?

1 σχόλιο:

  1. ΝΙΚΟΛΑ, ΟΣΑ ΚΕΛΑΗΔΑΝΕ ΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΔΙΟΤΙ ΕΤΣΙ "ΕΞΑΤΜΙΖΕΤΑΙ" ΚΑΠΟΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ....
    ΔΙΟΤΙ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΑΜΕ ΟΣΑ ΑΚΟΥΜΕ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΤΛΙΚΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ, ΤΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΩΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ....!!!!
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ, ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΛΗ ΤΗΝ "ΔΑΡΡΕΟΥΣΑ" ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΟΥ ΑΠΕΙΡΟΥ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ, (ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ), Η "ΧΡΕΩΚΟΠΙΚΗ-ΕΠΙΘΕΣΗ"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή