Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Σ. Σακοράφα: Ανήθικο, ακατανόητο, ανέντιμο, θατσερικό, εγκληματικό

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=554693

Το μοντέλο της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου υπερασπίσθηκε η Σοφία Σακοράφα, δηλώνοντας ότι καταψηφίζει το νομοσχέδιο. Είναι ανήθικο και ιδεολογικά ακατανόητο να λέει η κυβέρνηση ότι τα μέτρα είναι άδικα, αλλά αναγκαία, τόνισε η ανεξάρτητη βουλευτής, λέγοντας χαρακτηριστικά: "αν δεν μπορείς να είσαι σοσιαλιστής μέσα στην κρίση, μέσα δηλαδή στην ιστορική και πολιτική συγκυρία που ωριμάζει και τη δυνατότητα και τη σκοπιμότητα της δίκαιης αναδιανομής του πλούτου, τότε δεν μπορείς ποτέ να είσαι σοσιαλιστής, παρά μόνο νεοφιλελεύθερος".

Υπογράμμισε ακόμη ότι είναι "πολιτικά ανέντιμο από τη μία κόβουμε μισθούς και συντάξεις, χωρίς οικονομικό αντίκρισμα για το κράτος, και από την άλλη νομιμοποιούμε στα νοσοκομεία παρανομίες δισεκατομμυρίων, με το επιχείρημα ότι θα είναι η τελευταία φορά. Έχουμε τρελαθεί τελείως. Η Βουλή σήμερα, στην πλέον τραγική οικονομική συγκυρία, καλείται να περάσει τροπολογία νομιμοποιώντας ληστεία εκατομμυρίων, με την υπόσχεση ότι θα είναι η τελευταία φορά που τα χαρίζει σε κλέφτες".

Προσεγγίζοντας την πολιτική φιλοσοφία του νομοσχεδίου η Σ. Σακοράφα το χαρακτήρισε ως "θατσερικό", καθώς σκοπός του είναι η μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος από δημόσιο, κοινωνικό, αναδιανεμητικό και αλληλέγγυο, σε κεφαλαιοποιητικό ή αναλογικό –όπως το ονομάζουν- με την εισαγωγή της ιδιωτικής ασφάλισης και την ελαχιστοποίηση της συμμετοχής του κράτους και την κατάργηση της τριμερούς χρηματοδότησης.

Κοινή δράση όσων αντιστέκονται

Η Σ. Σακοράφα είπε ότι τα "μέτρα κοινωνικού κανιβαλισμού" δεν επιβλήθηκαν λόγω της κρίσης, αλλά με αφορμή την κρίση και εκτίμησε ότι "σύντομα θα ζήσουμε στιγμές αποκάλυψης", όπως στην Ουγγαρία με την ενίσχυση των φασιστών. "Όταν κοιλοπονάει η ιστορία, γεννάει ή τέρατα ή αγγέλους. Οι μαμές τις ιστορίας ας είναι αυτή τη φορά η κοινή πολιτική δράση όλων όσων αντιστεκόμαστε, όλων όσων υποδεικνύουμε έναν άλλο δρόμο και ένα άλλο όραμα. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ ήδη τις έχω αναλάβει τις δικές μου", κατέληξε.

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΙ Η ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΑΝΗΚΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΗΚΩ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ, ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ-ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑ", ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!
    ΕΓΩ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΣΕΒΟΜΑΙ, ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκιο. Μόνο αυτή τα είπε όπως θα έπρεπε να τα λένε όλοι τους αλλά τι να κάνουμε. Για να μην μας διαγράψουν από το κόμμα και χάσουμε τα μέσα και τα έξω το ράβουμε και κάνουμε ότι μας πουν. Αλήθεια πότε θα καταλάβουνε ότι ο λαος έχει ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή