Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Kηδεύτηκαν οι δύο πιλότοι του ΑΗ-64DHA Apache


Kηδεύτηκαν "πεσόντες υπέρ πατρίδος", οι δύο πιλότοι του ελικόπτερου ΑΗ-64DHA Apache που κατέπεσε χθες στην Πάχη Μεγάρων.
Ο Ταγματάρχης (ΑΣ) Α.Δ. ετάφη στα Καλύβια Λαμίας στις 17.00 και αφήνει πίσω του τρία μικρά παιδιά και ένα τέταρτο που σε ένα μήνα θα δει το φως του κόσμου μας.
Ο Αρχιλοχιας (ΑΣ) Κ.Γ. ετάφη σήμερα στις 14.00 στο Γ' Νεκροταφείο στου Ρέντη. Στις κηδείες παραβρέθηκε σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Συγκεκριμένα στην τελετή παρέστη ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Διοικητής ΑΣΔΥΣ Αντιστράτηγος Κων/νος Θεοφανίδης.
Την νεκρώσιμο ακολουθία και ταφή του Ταγματάρχη (ΑΣ) Ανδρέα Δερμάρη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Καλύβια Λαμίας παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος.
Και επειδή ήδη άρχισαν να γράφουν διάφορα όπως Πτώση ΑΗ-64DHA Apache - Μηχανική ή ανθρώπινη "αστοχία"; και ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Άφησαν δύο εβδομάδες τα ΑΗ-64DHA χωρίς την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη! έχω να πώ ένα πράγμα.
Ο Αντρέας, παλιότερα στον Βόλο σε μία κουβέντα που είχαμε, σε ερώτησή μου γιατί Αεροπορία Στρατού και όχι κάπου λούφα μου απάντησε
"Αφού δεν κατάφερα να πετάω F-16 πετάω με κάτι αντίστοιχο".
Όταν ο άνθρωπος είναι άρρωστος με αυτό που κάνει, το κάνει με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδώσει το μέγιστο δυνατό χωρίς να διακινδυνεύει ο ίδιος ή όποιος άλλος είναι μαζί του. (βλεπε Colin McRay "if in doubt....flat out", κλπ). Αυτό που θέλω να πώ είναι να αφήσουν της παπαριές τους περί ανθρώπινη "αστοχία". Το λιγότερο είναι να πουν γιατί χάθηκε ο Αντρέας και το άλλο παιδί (δεν γνωρίζω το όνομά του) αφού ήταν "test pilots" που σημαίνει ότι ήταν από τους καλύτερους πιλότους Apache.

Τα συλληπητύριά μου στις οικογένειες των παιδιών και ιδιαίτερα στους γονείς, τον αδερφό, την γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του Αντρέα.
Να μας προσέχεις από εκεί πάνω όπως έκανες πάντα.

Υ.Γ. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματιά εδώ Πτώση ελικοπτέρου AH-64 Apache στα Μέγαρα. Απαντάει σε πολλά ερωτήματα γύρω από την πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου