Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Senna at Donington, Greatest F1 lap

Με αφορμή το trailer της ταινίας για την ζωή του Ayrton Senna da Silva και το προηγούμενο Σάββατο βλέποντας της κατατακτήριες για τον αγώνα στο SPA άκουσα από τους εκφωνητές, όταν άρχισε να βρέχει στην πίστα, πως είναι η καλύτερη φάση για τον Schumacher γιατί είναι ο άρχοντας της βροχής. Προφανώς ξέχασαν ότι ο Barrichello (δεν μπορώ να θυμηθώ την χρονιά) έχει κερδίσει στην συγκεκριμένη πίστα οδηγώντας με σλικ για 7 γύρους υπό βροχή όταν όλοι οι υπόλοιποι έμπαιναν για αλλαγή.

Και επειδή το blog αυτό έχει τίτλο “Για να μαθαίνουμε” σας γράφω λοιπόν ποιος είναι σύμφωνα με τους οδηγούς της f1 ο καλύτερος οδηγός και επισυνάπτω το παρακάτω video για να δείτε κιόλας (είπαμε για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι).

Είμαστε στο Ευρωπαϊκό GP και συγκεκριμένα στο Donington Park για το πρωτάθλημα του 1993.Η πίστα είναι βρεγμένη με την βροχή να πέφτει σε ορισμένα μόνο σημεία της.

Έχουμε λοιπόν την σειρά εκκίνησης Prost, Hill, Wendlinger, Senna, Schumacher, Barrichello.

Κατά την εκκίνηση ο Senna χάνει την θέση του από τον Schumacher και έρχεται δίπλα δίπλα με τον Barrichello.

Πριν την πρώτη στροφή η κατάταξη έχει ως εξής Prost, Hill, Wendlinger, Schumacher, Senna, Barrichello. Όπως θα δείτε και στο video πριν το τέλος του πρώτου γύρου ο Ayrton Senna da Silva έχει προσπεράσει και τους 4 που είναι μπροστά του και τελειώνει τον γύρο 1ος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι

1. Τρέχει με σλικ ελαστικά
2. Δεν άλλαξε λάστιχα σε όλη την διάρκεια του αγώνα όταν ο Prost άλλαξε από στεγνά σε βρόχινα πάρα πολλές φορές.
3. Τερμάτισε 1ος με τον τελευταίο γύρο να τον κάνει βόλτα (λόγω βροχής).

Αν έχουμε αμφιβολίες δείτε το τελευταιο video απο την suzuka Ayrton Senna vs Michael Schumacher με διαφορα 10 χρόνια και πέστε μου ποιος είναι ο καλύτερος οδηγός αγώνων f1 ever?








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου