Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Μπλάνκο: κάνει τα στοιχεία… αόρατα!

Μπλάνκο: κάνει τα στοιχεία… αόρατα!
Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ
EDITORIAL στο φύλλο 4 της Blog
http://www.blogpress.gr/

Ήταν τόσο απλό! Η Siemens έσβησε ονόματα (πολιτικών και δημοσιογράφων;) από τη λίστα δωροληπτών του κωδικού 101000 με διορθωτικό blanco και τώρα πάει… χάθηκαν για πάντα! Δεν μπορούμε να τα δούμε…
Έξαλλος ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Σήφης Βαλυράκης, απέδωσε ευθύνες στους προηγούμενους (δικαιοσύνη και κυβερνώντες) που άφησαν και πέτρωσε το blanco όλο αυτό τον καιρό και τώρα δεν μπορούμε να βρούμε τι γράφει από κάτω!
Εξαρχής, η όλη είδηση μου φάνηκε γελοία! Μετά αναρωτήθηκα: και εάν τα έσβησαν με blanco, τι έγινε; Εδώ η επιστήμη μπορεί να διαβάσει παλίμψηστα χειρόγραφα από την αρχαιότητα με τη χρήση τελευταίας γενιάς μηχανημάτων ακτινών Χ και φασματογράφων. Ακόμα και τους καμένους, καρβουνιασμένους παπύρους του Ερκολάνο από τη βιβλιοθήκη της αρχαίας πόλης, στη νότιο Ιταλία, μπορούμε πλέον να διαβάσουμε, χάρη σε μια τεχνολογία της NASA, βασισμένη στις υπέρυθρες ακτίνες, το blanco θα μας σταματήσει;
Το ξέρω, η σκέψη μου πήγε πολύ μακριά. Αντιθέτως, ο Γιώργος Τράγκας στο δελτίο του ALTER ήταν πιο… πρακτικός: «με λίγη βενζίνη φεύγει το μπλάνκο», σχολίασε και συμφώνησε μαζί του ο Νίκος Χατζηνικολάου!
Δεν ξέρω εάν η αλήθεια θα λάμψει με λίγη βενζίνη και τρίψιμο ή χάρη στην υπέρυθρη διαστημική τεχνολογία της NASA, ξέρω όμως ότι το παραμύθι με το blanco κανείς νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να το πιστέψει! Μπορεί να το πιστεύει ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, μπορεί να το πιστεύουν οι βουλευτές-μέλη της Εξεταστικής, αλλά νοήμων άνθρωπος με στοιχειώδεις γνώσεις αποκλείεται!
Θα μου πείτε, τα μέλη της Εξεταστικής ή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν είναι συντηρητές αρχαίων χειρογράφων για να γνωρίζουν τις δυνατότητες ανάγνωσης ενός κατεστραμμένου κειμένου, ούτε ντετέκτιβ! Σωστό. Αλλά απ’ ό,τι γνωρίζω, ούτε ο Γιώργος Τράγκας (με την πρόταση βενζίνη και τρίψιμο), ούτε ο γράφων (με την τεχνολογία της NASA που προανέφερα) έχουμε κάποια από τις εν λόγω ειδικότητες για να γνωρίζουμε ότι το blanco δεν είναι εμπόδιο! Εάν, λοιπόν, οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν πώς να διαβάζουν πίσω από το blanco, τότε και οι βουλευτές όφειλαν να το ξέρουν, αλλιώς δεν είναι ούτε για βουλευτές άξιοι, ούτε για εξεταστές! Είναι για τα πανηγύρια!
Υπάρχει, βεβαίως, η πιθανότητα, οι λίστες να είναι σε φωτοτυπίες και όχι στα πρωτότυπα κείμενα. Τότε ναι, δεν μπορούν να βγάλουν άκρη, αλλά, εάν ισχύει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να μας πουν πού βρίσκονται τα πρωτότυπα. Και εάν δε γνωρίζουν, τότε κάποιος πρέπει να ευθύνεται και αυτόν πρέπει να βρουν, όχι μόνο για να πληρώσει τη νύφη, αλλά και να μαρτυρήσει πρόσωπα και πράγματα.
Αντιλαμβάνεστε, βεβαίως, ότι πίσω από το blanco μπορεί να μη φανερώνεται -προς το παρόν τουλάχιστον- η λίστα με τα «περιβόητα» ονόματα, αλλά να αποκαλύπτεται η γελοιότητα του διεφθαρμένου και διανοητικά καθυστερημένου πολιτικού συστήματος, που έχει κάτσει πάνω στον τράχηλο τον Ελλήνων εδώ και δεκαετίες. Οι μεν, οπλισμένοι με το blanco στο χέρι, νομίζουν ότι μπορούν να παραγράψουν τις βρωμιές τους, σα μαθητούδια γυμνασίου που σβήνουν τις ανορθογραφίες τους και οι δε, ένα ακόμα πιο ηλίθιο κράτος, σηκώνουν τα χέρια ψηλά μπροστά στο ανίκητο blanco!
Και περιμένουμε από δαύτους να λάμψει η αλήθεια; Μόνο εάν εμφανιστεί κανείς άλλος σαν τον Μαντέλη και ομολογήσει (από μόνος του), μπορεί κάτι να γίνει! Αυτή η Εξεταστική, που ηττήθηκε από το blanco, αύριο θα ηττηθεί από τη γομολάστιχα και στο τέλος θα αρκεί μια μουτζούρα στο χαρτί!
Ορισμένες φορές αληθινά αναρωτιέμαι: μας κυβερνούν τόσο βλάκες ή μας θεωρούν τόσο βλάκες;
Και πάντα καταλήγω: η βλακεία είναι ακατανίκητη! Σαν το blanco του λογιστηρίου της Siemens που κατάφερε να κάνει τα στοιχεία… αόρατα!
Θα κλείσω με Νίκο Γκάτσο από την «Ελλαδογραφία» του: «Πότε θα ανθήσουν ετούτοι οι τόποι, πότε θα έρθουνε καινούριοι ανθρώποι, να συνοδεύσουνε τη βλακεία στην τελευταία της κατοικία…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου