Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Ηλεκτρονική Κάρτα, η εικονική Μακρόνησος του 21ου Αιώνα!

Δημοσιεύθηκε εδώ  Ηλεκτρονική Κάρτα: η εικονική Μακρόνησος του 21ου Αιώνα!


Τι συμβαίνει με τις ηλεκτρονικές κάρτες;
Με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και το σαφάρι των αποδείξεων, που έχει πλέον ατονήσει, η Κυβέρνηση τρέχει να προλάβει την έκδοση μιας ηλεκτρονικής κάρτας, στην οποία θα «περνούν» όλες οι συναλλαγές μας!  
Θα χρησιμοποιεί την υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS της Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑΣ) ΑΕ. Δηλαδή όλες οι συναλλαγές μας θα περνούν από τους διακομιστές (server) μιας ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ αμφιβόλου ηθικής, αμφιβόλου διαθέσεων και αγνώστων σκοπών!  
Ο,τι αγοράζουμε καθημερινά θα ελέγχεται και θα επεξεργάζεται από όποιον έχει πρόσβαση, πολιτική ή οικονομική, στο δίκτυο. Μέχρι τώρα αυτό γινόταν εν μέρει με τις πιστωτικές ή με τις αγορές μας από το διαδίκτυο, αλλά είχαμε την επιλογή της “έκθεσης” μας στο σύστημα.
 Και σαν μην έφτανε αυτό, η κάρτα θα φέρει τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου κάθε πολίτη τον ΑΜΚΑ ή κι άλλα ακόμη στοιχεία και θα χορηγείται είτε από κάθε ΤΡΑΠΕΖΑ ξεχωριστά, είτε από το υπουργείο Οικονομικών!
Δηλαδή εκτός από τον έλεγχο των συναλλαγών μας, οι τράπεζες θα έχουν και προμήθεια δισεκατομμυρίων κερδών από το πουθενά!  
Χωρίς την δική μας έγκριση!
Χωρίς την δική μας επιλογή, ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά θα περνάει με το αζημείωτο από το Τραπεζικό Ιδιωτικό Σύστημα !  
guantanamoΘα είμαστε γυμνοί, μπροστά σε μια φυλακή 10 εκ. ανθρώπων! Αφού μπήκαν πρώτα τα κάγκελα με τις κάμερες , τώρα θέλουν να κλείσουν και την πόρτα χτίζοντας μια νέα ,ηλεκτρονική πλέον, Μακρόνησο.
Σκεφτείτε πως ακόμη κι η πιο αστεία κι αθώα αγορά, όπως π χ ένα Σουβλάκι, από κάποιον που έχει χοληστερίνη, πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια ασφαλιστική εταιρεία ή ακόμη και το ΙΚΑ!

‘H ακόμη, αγοράζοντας ένα “υποπτο” βιβλίο όπως το Κεφάλ αιο ή ο Αγών μου, πως μπορεί να στιγματίσει το ηλεκτρονικό προφίλ-φάκελλο σας!
 Ο τρόπος που τρεφόμαστε, ο τρόπος που ντυνόμαστε, ο τρόπος που σκεφτόμαστε (βιβλία, DVD), o τόπος που κινούμαστε (διακοπές, εστιατόρια), ακόμη κι ο τόπος που γ@@@μα στε δεν θα είναι κρυφός για όποιον θέλει κακοβούλως να εκμεταλλευτεί τις πληροφορίες αυτές.
Οσο για την ασφάλεια και την εχεμύθεια των πληροφοριών δείτε το παράδειγμα των διαφημιστικών φυλλαδίων που καταφθάνουν σπίτι σας μετά από ένα τοκετό, που αν κι ως ιατρική πράξη θεωρείται απόρρητο, γίνεται γνωστό στις ενδιαφερόμενες εταιρείες!
Προσοχή στην Φάκα!
Οσο για την διαφημιστική προώθησ η της κάρτας, η εξαπάτηση θα στηριχθεί στο επιχείρημα της ΔΗΘΕΝ ευκ ολίας συναλλαγής!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ Τ ΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑΤΟΣ!

Πετρινα χρόνιαΑπό τις διαφημίσεις της Τηλεόρασης  μέχρι την προώθηση και του πιο απλού προϊοντος, το Α και το Ω είναι η εξαπάτηση.
Η στόχευση δεν είναι να σε κάνουν να αποδεχθείς κάτι κατόπιν σκέψης, αλλά με το πρωτόγονο κέντρου το εγκεφάλου τον Υποθάλαμο, το ένστικτο!
Σκοπός δεν είναι καν, να δει κανείς έστω, τα όποια προτερήματα έχει το προϊον, αλλά το μήνυμα καθ’εαυτό. Μια όμορφη γκόμενα, ένα χαμόγελο, υπονοούμενα, και δεν έχει σημασία αν διαφημίζεται μια τσίχλα, ένα απορρυπαντικό ή ένα τυρί.
Στο σκεπτικό “Τι πιο απλό;” είναι ακριβώς η φάκα!
ΜΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ; ! ! !

ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΚΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ; ! ! !

Ρωτήστε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ χρησημοποιεί κάρτα, ακόμη και τον ίδιο σας τον εαυτό, στο τέλος της ημέρας; ΠΟΣΑ ΞΟΔΕΨΕ;
Είναι αδύνατον για οποιοδήποτε (δεν είναι ο Νικ δε Γκρικ) να μπορεί να υπολογίσει, να αισθανθεί την αξία των όσων ξοδεύει με την κάρτα.
Με τα μετρητά η συναλλαγή γίνεται εφάπαξ !

Δεν χρειάζεσαι κανένα λογαριασμό ή συγκεντρωτικό που θα σταλεί μετά από ένα μήνα, να σου πει πόσα ξόδεψες και προπάντων ΠΟΥ!

Σιγά μη θυμάσαι μετά από ένα μήνα!

Με τα μετρητά, μπορείς να ξέρεις ανά πάσα στιγμή, πόσα έχεις, πόσα ξόδεψες, πόσα αποταμίευσες (λέμε τώρα!).

Αν ο μισθός μας εξανεμίζεται λίγες μέρες μετά την πληρωμή τώρα, σκεφτείτε πόσοι θα παγιδευτούν στην “ευκολία” της κάρτας!

Το δήθεν Οφελος.
Και τι όφελος θα έχει αυτό το μέτρο, κατά της φοροδιαφυγής, στο όνομα της οποίας κι επιβαλλέται;
Μηδαμινή, ίσως στην αρχή να μουδιάσει (κι άλλο;!) η αγορά αλλά ως εκεί.
Γιατί τα μεγάλα ποσά κι οι μεγαλοκαρχαρίες, θα καταφέρουν πάλι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε να τα βγάλουν από την χώρα, είτε να τα κυκλοφορούν κάτω από το τραπέζι (Siemens, Goldman Sachs, ΠΑΕ κτλ).
Αυτοί που θα φυλακιστούν, θα είμαστε πάλι (!) όλοι εμείς οι μικρομεσαίοι κι οι εργαζόμενοι. Από τον μισθό που δεν μπορούμε να αποκρύψουμε, θα ξέρουν πόσα μπορούμε να ξοδέψουμε.
Κι αν μέχρι τώρα, η γενιά των G700 μας φάνταζε δύσκολη σκεφτείτε τι μας περιμένει τώρα που μιλάνε για την γενιά των G500 ή με τα 20 ευρώ ημερομίσθιο που ήδη συζητούν! Γιατί αν κάποιος G700 μπορούσε να βελτιώσει, έστω λίγο τα οικονομικά του, με μια δεύτερη “μαύρη” εργασία (Delivery, Σερβιτόρος, Μερεμέτια) να τσοντάρει εδώ κι εκεί, ή ακόμη η παραδοσιακή Ελληνική οικογένεια που βοηθάει ο λίγο ο παππούς, λίγο η γιαγιά, τώρα δεν θα μπορεί να το κάνει, αφού θα μπαίνει στη Μαύρη λίστα του Συστήματος.
Οπως και κυνικά γράφουν ΤΑ ΝΕΑ (του ΔΝΤ βεβαίως-βεβαίως)
“Ωστόσο, προβλήματα αναμένεται να παρουσιασθούν στις συναλλαγές με μικροποσά και στο υπαίθριο εμπόριο.”
Δηλαδή αυτό ακριβώς που μας έσωζε όλα αυτά τα χρόνια από την απόλυτη ένδεια (ξέρω ξέρω, μαζί τα φάγαμε) είναι “πρόβλημα” για τους σοφούς της Κυβέρνησης!
Γιατί έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα της Δωρεάν Κοινωνικής Πρόνοιας (Υγεία, Περίθαλψη, Παιδεία, Πολεοδομία, Συντάξεις, Γρηγορόσημο) και δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για τίποτα άλλο!
Γινόμαστε όλοι μέρος σε ένα πείραμα ελέγχου.
Μακριά από εμάς οι θεωρίες συνωμοσίας, οι Νεφελίμ ή οι Ελοχίμ (για τον ΓΑΠ δεν ξέρω :-D ), το κόλπο φέρνει χρήματα, τρισεκατομμύρια, τα υλικά είναι έτοιμα (λαός), η κοινωνία των προθύμων (Κυβέρνηση-Συνδικάτα) στο πόστο της κι οι τραπεζίτες στο Τιμόνι (ΔΝΤ).
Οι τράπεζες ακονίζουν τα μαχαίρια τους, καθώς κι ο Εισαγωγέας των καρτών, που είχε την εσωτερική πληροφόρηση κι είναι έτοιμος να τις εγκαταστήσει.
Πρέπει να αντιδράσουμε, τουλάχιστον σαν άτομα, είτε με την στοχευμένη ψήφο-μήνυμα στις προσεχείς εκλογές (διπλές άραγε;), είτε με την άρνηση μας.
Αλλά αυτά είναι το ελάχιστο.
Το πολιτικό σύστημα έχει πεθάνει,
η ΓΣΕΕ πλέον κι επισήμως κάνει πλάτες στο Μνημόνιο,
οι συλλογικότητες τύπου ΜΚΟ είναι το ίδιο το σύστημα,
την Αριστερά την διέλυσαν οι πεμπτοφαλαγγίτες που έτρεφε στον κόρφο της
κι η κοινωνική συνοχή με τόσους (παράνομους) μετανάστες είναι ανέκδοτο!
Το μέλλον θα δείξει τις αντοχές μας ή την ενδοτικότητα μας.
Το μόνο μας όπλο είναι η Παιδεία μας, που θα μας κρατήσει σε επαγρύπνηση, μέχρι η κρίσιμη μάζα γίνει αρκετή ώστε να μας σηκώσει από τον καναπέ ή….το πληκτρολόγιο….αλλιώς…Merde!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου